Holoubata po debrecínsku
75 min.
Ingredience
- 2kusyHoloubata
- 5gramůPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPaprika zelená
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůKapusta hlávková
- 100gramůKlobása Dunajská
- 1kusCibule
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná holoubata osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
- 2Mezitím připravíme zeleninu. Kapustu nakrájíme na malé kusy a spaříme vařící vodou. 50g slaniny pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, na ní osmažíme cibuli nadrobno do růžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme kapustu, mrkev a papriku na nudličky, nakonec dunajskou klobásu na plátky. Zakryjeme a dusíme do měkka.
- 3Upečená holoubata rozpůlíme, přelijeme hotovou omáčkou ze zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.