Holoubata po debrecínsku

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná holoubata osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
  • 2
    Mezitím připravíme zeleninu. Kapustu nakrájíme na malé kusy a spaříme vařící vodou. 50g slaniny pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, na ní osmažíme cibuli nadrobno do růžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme kapustu, mrkev a papriku na nudličky, nakonec dunajskou klobásu na plátky. Zakryjeme a dusíme do měkka.
  • 3
    Upečená holoubata rozpůlíme, přelijeme hotovou omáčkou ze zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.