Holoubata v kapustě
100 min.
Ingredience
- 2kusyHoloubata
- 40mililitrůOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 150mililitrůVíno červené
- 700gramůKapusta hlávková
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůŠunka dušená
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Holoubata omyjeme, vykucháme, srdce a játra dáme stranou. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s olejem. Pečeme při 230 °C 8 minut.
- 2Cibuli a šunku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na 1/2 rozpáleného másla. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme, poté podlijeme vínem a 1/3 vývaru. Z holoubat odkrojíme prsa, ostatní maso obereme, smícháme s játry a srdíčky, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě, masovou směs zabalíme do listů a svážeme nití. Vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme zbývající máslo a vaříme přiklopené 30 minut.
- 3Plněné listy servírujeme s kousky pokrájených prsíček, přelité vyvařenou šťávou z listů a masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.