Holoubata v kapustě

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata omyjeme, vykucháme, srdce a játra dáme stranou. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s olejem. Pečeme při 230 °C 8 minut.
  • 2
    Cibuli a šunku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na 1/2 rozpáleného másla. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme, poté podlijeme vínem a 1/3 vývaru. Z holoubat odkrojíme prsa, ostatní maso obereme, smícháme s játry a srdíčky, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Listy kapusty spaříme ve vroucí vodě, masovou směs zabalíme do listů a svážeme nití. Vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme zbývající máslo a vaříme přiklopené 30 minut.
  • 3
    Plněné listy servírujeme s kousky pokrájených prsíček, přelité vyvařenou šťávou z listů a masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.