Holoubátko vycpané husími játry
120 min.
Ingredience
- 2kusyHoloubata
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůJátra husí
- 1kusKuřecí prsa
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- Na přílohu
- 100gramůNudle široké
- 1lžičkaOlej lanýžový
- 50gramůBaby špenát
- 50gramůRukola
- 1kusLanýž
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Na šampaňskou pěnu
- 50mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
910 mg
Cukr
315 mg
Postup přípravy
- 1Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a směsí potřeme holoubata. Na jednotlivé porce poklademe listy špenátu. Doprostřed vložíme kousek husích jater, potom znovu trochu mleté kuřecí směsi a opět list špenátu. Jednotlivé porce položíme na potravinářské fólie a stočíme z nich pevný váleček. Potom zabalíme do alobalu a zpevníme konce, aby směs nevytékala. Válečky vložíme do vařící vody a ztlumíme plamen. Necháme provářet při teplotě 75 °C celkem 45 minut. Potom odstavíme a válečky rychle zchladíme v ledové vodě.
- 2V osolené vodě si uvaříme široké nudle. Do pánve vlijeme trochu lanýžového oleje, na kterém opečeme zbytek husích jater. Přimícháme k nim listy špenátu, rukolu a uvařené nudle. Odložíme z ohně a nakonec ještě vložíme plátky lanýže.
- 3Válečky holoubat rozbalíme z fólie, příčně rozkrájíme a vkládáme na kopečky s těstovinami. Šťávou z masa přelijeme těstoviny.
- 4Připravíme si šampaňskou pěnu. Rozklepneme si vejce, z kterých použijeme jenom žloutky, bílky odložíme stranou. Žloutky prošleháme ve vodní lázni s vínem, dokud směs nezhoustne. Posolíme, popepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Kopečky šampaňské pěny klademe na holoubata s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.