Holštýnská omáčka
25 min.
Ingredience
- 4kusyPepř černý celý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
320 mg
Cukr
282 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji osoleným vývarem, zředíme částí smetany a dobře povaříme, aby byla hladká.
- 2Potom omáčku procedíme, dochutíme vínem a přidáme žloutek rozšlehaný v mléce. Omáčku už nevaříme.
- 3Podáváme k vařeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.