Holštýnský řízek

40 min.
Německo

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
469 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
  • 2
    Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.
  • 3
    Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.
  • 4
    Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.