Holštýnský řízek
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 2kusySardelové řezy
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKapary sterilované
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
- 2Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.
- 3Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.
- 4Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.