Holub domácí nadívaný
85 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 30gramůSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 10kusůHolub
- 100gramůJátra holubí
- 500gramůŽemle tuková
- 400mililitrůVoda pitná
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2353 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
62 mg
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň.
- 2Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a opláchneme.
- 3Příprava nádivky: Žemle oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.
- 4Holubí játra nakrájíme na malé kostičky. Máslo vyšleháme se žloutky, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, navlhčené žemle a játra. Vše promícháme.
- 5Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej do nádivky vmícháme.
- 6Holuby plníme nádivkou, stáhneme je nití nebo jehlicí, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a upečeme je na 2/3 dávky másla. Během pečení holuby přeléváme výpekem a podléváme trochou vody.
- 7Upečené holuby vyjmeme. Zbylou šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.
- 8Při podávání rozsekneme holuby na dvě stejné půlky a přeléváme je šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.