Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem
60 min.
Ingredience
- 400gramůHolubí prsa
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůHouby čerstvé
- 100gramůChřest bílý
- 100gramůChřest zelený
- 50gramůRukola
- 50gramůSalát hlávkový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůŠalotka
- 80gramůOlej olivový
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 50mililitrůVíno portské
- 3gramyCukr moučkový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži holubích prsíček. Prsíčka vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pečeme při střední teplotě dozlatova. Chřest očistíme a na pár minut ponoříme do osolené vroucí vody, scedíme, vychladlé nakrájíme na malé kousky, promícháme s rukolou a listy salátu, zakapeme citronovou šťávou a panenským olejem.
- 2V rendlíku rozpálíme polovinu oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zpěníme, podlijeme portským vínem, octem, osladíme, osolíme, opepříme, pět minut povaříme, scedíme, víno s octem smícháme se zbytkem oleje a vyšleháme.
- 3Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme salátem a ozdobíme vyšlehanou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.