Horácké kuře

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
413 mg
Cukr
769 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme.
  • 3
    Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.
  • 4
    Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme.
  • 5
    Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 6. 2016
Horácké kuře
Dušené kuře příjemné chuti. Pro větší jedlíky bych všeho trochu přidala. Maso jsem neopékala, ale i s máslem a trochou vody vložila do předehřáté trouby a přikraté dusila do měkka. Pokud někdo nechce vydusit šťávu až do tuku, tak zahustí tzv. suchou jíškou. Rajčata jsem oloupala a kdo nemá víno, tak by se dalo i vynechat Dávám palec nahoru.🙂