Horácké kuře
110 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2000gramůKuře
- 20gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůSlanina vepřová
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRajčata
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůKlobása Dunajská
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
413 mg
Cukr
769 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme.
- 3Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.
- 4Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme.
- 5Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 6. 2016
Horácké kuře
Dušené kuře příjemné chuti. Pro větší jedlíky bych všeho trochu přidala. Maso jsem neopékala, ale i s máslem a trochou vody vložila do předehřáté trouby a přikraté dusila do měkka. Pokud někdo nechce vydusit šťávu až do tuku, tak zahustí tzv. suchou jíškou. Rajčata jsem oloupala a kdo nemá víno, tak by se dalo i vynechat Dávám palec nahoru.🙂