Horácké uzené maso
80 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 400gramůVepřová uzená plec
- 400gramůZelí kysané
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 60gramůCibule
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaMajoránka
- 30gramůSádlo škvařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.
- 2Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.
- 3Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.
- 4Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.