Horácké uzené maso

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.
  • 2
    Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.
  • 3
    Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.
  • 4
    Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.