Horalské nudle
50 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůHouby čerstvé
- 120gramůSlanina vepřová
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a osmahneme.
- 2Připravenou směs promícháme s vařenými těstovinami (nejlépe širokými nudlemi), osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového květu. Vložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
- 3Pečeme ve středně teplé troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.