Horchata
20 min.
Ingredience
- 450gramůRýže loupaná
- 750mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySkořice mletá
- 1kusLimetka
- 50gramůCukr krupice
- 150gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně vypereme, necháme okapat, vyklopíme do mísy a zalijeme vodou. Zakryjeme a necháme minimálně 2 hodiny máčet, nejlépe přes noc.
- 2Rýži scedíme, 600 ml vody dáme stranou. Rýži vložíme do mixéru a zpracujeme co nejjemněji. Přidáme blanšírované mandle a zpracujeme, až budou jemně umleté.
- 3Přidáme skořici, strouhanou limetkovou kůru a cukr. Přilijeme vodu z máčení rýže a mícháme, až se cukr rozpustí.
- 4Podáváme ve velkých sklenicích s ledem a limetkovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.