Hořčicová omáčka
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice v prášku
- 1kusOkurky nakládané
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
30 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
919 mg
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni v kastrůlku umícháme máslo s hořčičným práškem a přidáme smetanu. Na velmi mírném ohni povaříme asi 10 minut. Poté přidáme citrónovou šťávu, sůl, mletý pepř a kyselou okurku nakrájenou na drobné kostičky. Necháme ještě 1 minutu povařit a odstavíme.
- 2Omáčku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.