Hořická růžičková kapusta
30 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta růžičková
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceHořčičné semínko
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
11 g
Cukr
222 mg
Postup přípravy
- 1Košťál každé kapustičky nařízneme do křížku a povaříme je ve vroucí osolené vodě 5-10 minut doměkka. Scedíme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semena, zakryjeme a smažíme 1-2 minuty, až semena přestanou praskat a máslo je světle hnědé, ale nepřepaluje se.
- 3Kapustičky dáme do hrnce a mícháme, aby se prohřály a obalily v hořčičném másle.
- 4Přidáme citronovou šťávu, podle chuti pepř a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.