Horká čokoláda s levandulovou vůní
30 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůČokoláda hořká
- 1gramHřebíček
- 1lžičkaCukr krupice
- 6mililitrůSirup javorový
- 0,5lžičkaLevandule - květ
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
42 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na malé kousky. Mléko přelijeme do hrnce a uvedeme k varu, přidáme smetanu a hřebíček a vaříme 6 minut. Poté odstavíme z plotny, vyjmeme hřebíček a přisypeme kousky čokolády. Bez varu necháme rozpustit. Přilijeme javorový sirup, dochutíme cukrem a přisypeme levanduli. Nápoj vyšleháme v mixéru a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 4. 1. 2016
Horká čokoláda s levandulovou vůní
Vynikající recept s javorovým sirupem a levandulí. cukr už není ani nutný
Anonymní uživatel
po 4. 1. 2016
Horká čokoláda s levandulovou vůní
Je to super recept😉