Horké víno s kořením
10 min.
Ingredience
- 400mililitrůVíno červené
- 100mililitrůSherry brandy
- 100mililitrůVíno portské
- 80gramůCukr krystal
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůSkořice celá
- 1špetkaKardamom
- 2kusyHřebíček
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
115 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1V kastrole smícháme víno, cukr, pomerančovou šťávu a koření a na mírném plameni zahříváme, ale nevaříme. Horký nápoj necháme pod poklicí uležet do druhého dne. Poté scedíme, zahřejeme a podáváme s mandlemi, které jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky, a hrozinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.