Houbařovo kuře
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 300gramůHouby čerstvé
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKečup
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
66 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
- 2Potom přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji ve výpeku zesklovatět. Podlijeme vínem a zakryté poklicí dáme do trouby péci.
- 3Když začne kuře červenat, posypeme je tymiánem, přidáme k němu očištěné a na plátky nakrájené houby a společně dopečeme. Nakonec zjemníme šťávu lžící kečupu.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.