Houbová Gougere
80 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 175gramůHlíva ústřičná
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceEstragon
- 20gramůTuk
- pálené těsto
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a vmícháme mouku se špetkou soli. Směs vymícháme dohladka - nesmí se chytat stěn kastrolu. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme vejce.
- 2Těsto vmáčkneme kolem okrajů tukem vymazané zapékací mísy. Mísu přikryjeme a uložíme do chladu.
- 3Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme očištěné, nakrájené houby asi 4 minuty. Vyjmeme a do pánve vsypeme mouku. 1 minutu mícháme, postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 4Do pánve vrátíme houby, okořeníme estragonem, solí a pepřem. Směs nalijeme do středu věnce z těsta, mísu vložíme do silně vyhřáté trouby a pokrm pečeme 35-40 minut dozlatova. Ozdobíme lístky estragonu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.