Houbová Gougere

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava těsta: Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a vmícháme mouku se špetkou soli. Směs vymícháme dohladka - nesmí se chytat stěn kastrolu. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme vejce.
  • 2
    Těsto vmáčkneme kolem okrajů tukem vymazané zapékací mísy. Mísu přikryjeme a uložíme do chladu.
  • 3
    Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme očištěné, nakrájené houby asi 4 minuty. Vyjmeme a do pánve vsypeme mouku. 1 minutu mícháme, postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Do pánve vrátíme houby, okořeníme estragonem, solí a pepřem. Směs nalijeme do středu věnce z těsta, mísu vložíme do silně vyhřáté trouby a pokrm pečeme 35-40 minut dozlatova. Ozdobíme lístky estragonu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.