Houbová omáčka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
757 mg
Cukr
639 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky).
  • 2
    Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku.
  • 3
    Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a provaříme.
  • 4
    Omáčku dosolíme, přecedíme a přilijeme smetanu a mléko.
  • 5
    Uvařené houby nakrájíme na drobné kousky, přidáme do omáčky a provaříme.
  • 6
    Houbovou omáčku připravujeme na vepřové, hovězí nebo telecí maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.