Houbová pizza z listového těsta
50 min.
Ingredience
- 350gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme. Vejce rozkvedláme ve smetaně, přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a pepř. Vše dobře zamícháme.
- 2Lístkové těsto vyválíme na kulatou placku a vyložíme jí koláčovou formu. Placku pokryjeme připravenou náplní a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
- 3Pizzu krájíme ještě teplou, ne však horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 27. 9. 2015
Houbová pizza z listového těsta
kupovaná lsitová těsta se dělají z druhořadého tuku. kdo neumí sám udělat, tak by měl upřednsotnit jiný druh těsta.