Houbová polévka s červeným vínem
22 min.
Ingredience
- 250gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150mililitrůVíno červené
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1kusBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné větší nádoby dáme máslo a oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme do mikrovlnné trouby a při plném výkonu smažíme 3 minuty. Potom přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a vaříme 2 minuty na plný výkon. Přisypeme mouku, za stálého míchání přilijeme vývar a přidáme bobkový list. Přikryté vaříme na plný výkon ještě 5 minut.
- 2Nakonec přilijeme červené víno, polévku podle chuti osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Vaříme na plný výkon 2 minuty.
- 3Před podáváním vyjmeme z polévky bobkový list.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.