Houbová polévka s podmáslím

43 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
939 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku.
  • 2
    Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit.
  • 3
    Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké.
  • 4
    Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.