Houbová polévka s podmáslím
43 min.
Ingredience
- 5kusůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 50gramůHouby sušené
- 800mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůPodmáslí AB jihočeské šlehané
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
939 mg
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku.
- 2Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit.
- 3Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké.
- 4Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.