Houbová polévka s rýží
120 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kližka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaEstragon
- 125gramůChřest bílý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vody, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme a odložíme stranou.
- 2Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Ochutíme solí a estragonem.
- 3Vývar z masa přivedeme k varu, nasypeme rýži a na mírném ohni uvaříme ne úplně doměkka. Chřest uvaříme, nakrájíme, přidáme spolu s masem a žampiony do vývaru, necháme krátce projít varem a podáváme.
- 4Můžeme dochutit polévkovým kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.