Houbová polévka s telecím masem

60 min.
Slovensko

Ingredience

    • 200gramůHouby čerstvé
    • 200gramůTelecí kýta
    • 40gramůOlej rostlinný
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 5gramůSůl
    • 15gramůPažitka
    • 1200mililitrůVoda pitná
    • 100gramůHalušky slovenské
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Omyté houby nakrájíme na plátky, maso na malé kostičky a přidáme k jíšce. Promícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 30 minut.
  • 2
    Nakonec přimícháme halušky a dovaříme.
  • 3
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů, ozdobíme posekanou pažitkou a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.