Houbová polévka s telecím masem
60 min.
Ingredience
- 200gramůHouby čerstvé
- 200gramůTelecí kýta
- 40gramůOlej rostlinný
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 15gramůPažitka
- 1200mililitrůVoda pitná
- 100gramůHalušky slovenské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Omyté houby nakrájíme na plátky, maso na malé kostičky a přidáme k jíšce. Promícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 30 minut.
- 2Nakonec přimícháme halušky a dovaříme.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů, ozdobíme posekanou pažitkou a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.