Houbová polévka s vejcem a jogurtem

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté sušené houby namočíme do litru vody na 3 hodiny. Čerstvé houby také očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou.
  • 2
    Sušené houby scedíme, nakrájíme a spolu s čerstvými vložíme do vařící se vody. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, povaříme až do změknutí hub. Snížíme oheň a polévku udržujeme teplou na ohni.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, osmažíme, rozdělíme na malé kousky. Přidáme je do polévky, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Pomalu do polévky přilijeme jogurt, zamícháme, posypeme nasekaným koprem. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.
  • 5
    Teplou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.