Houbová tortilla
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej česnekový
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 2kilogramyHříbky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a dobře okapané hřiby nakrájíme na plátky, polijeme česnekovým olejem, přidáme pepř, sůl. Zvlášť rozšleháme vejce, přilijeme k hřibům.
- 2Hřibovou směs s vejci nalijeme na rozehřátý olej a počkáme, až se pomalu srazí. Poté pokrm opatrně vyklopíme na talíř a následně opačnou stranou vrátíme na pánev, aby se nám tortilla opekla z obou stran.
- 3Do hněda opečenou tortillu krájíme na kostky, které napichujeme na párátka, nebo můžeme použít napichovátka na jednohubky s tvořítkem.
- 4Pokrm je chutný jak teplý, tak i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.