Houbová zelňačka s klobásou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby promyjeme pod tekoucí vodou a dáme do misky. Zalijeme 2 dl studené vody a necháme je minimálně 30 minut namočené.
  • 2
    Kysané zelí pokud je dlouze nakrájené, rozkrojíme na polovinu. Dáme do hrnce, zalijeme 6 dl vody, přidáme namočené scezené houby a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu vaříme 10-15 minut. Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na větší kostky, dáme do hrnce s 5 dl vody, přimícháme 1 lžičku soli, 0.5 lžičky kmínu a brambory uvaříme doměkka. Vaříme 15-20 minut. Klobásu pokrájíme na kolečka a v pánvi nasucho ji krátce osmažíme dozlatova.
  • 3
    V hrnečku rozkvedláme ve smetaně vajíčko. Uvařené brambory i s vodou přilijeme k zelí, přidáme klobásu a povaříme společně asi 5 minut, přimícháme smetanu s vajíčkem, krátce povaříme, dochutíme solí, případně i cukrem, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.