Houbové nočky
18 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůHouby čerstvé
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
30 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
282 mg
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby povaříme ve slané vodě, slijeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Přidáme utřené žloutky s máslem, sůl, pepř a vymícháme do hladké hmoty. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme s moukou a přimícháme do houbového těsta. Těsto by mělo být tuhé, aby se v polévce nerozvařilo. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou a vaříme 3 minuty těsně před dokončením polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.