Houbové nočky

18 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
30 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
282 mg
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby povaříme ve slané vodě, slijeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Přidáme utřené žloutky s máslem, sůl, pepř a vymícháme do hladké hmoty. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme s moukou a přimícháme do houbového těsta. Těsto by mělo být tuhé, aby se v polévce nerozvařilo. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou a vaříme 3 minuty těsně před dokončením polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.