Houbové ragú na víně

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
885 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, oloupanou šalotku nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, zpěníme, nakonec přisypeme houby. Ochutíme solí, pepřem, houby dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří. Houby necháme trochu osmahnout a odstavíme. Do pánve přilijeme bílé víno, zakysanou smetanu, posypeme petrželkou a promícháme.
  • 3
    Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.