Houbové ragú na víně
40 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 100gramůAnglická slanina
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůVíno bílé
- 80gramůZakysaná smetana
- 15gramůPetržel kudrnka
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
885 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, oloupanou šalotku nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, zpěníme, nakonec přisypeme houby. Ochutíme solí, pepřem, houby dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří. Houby necháme trochu osmahnout a odstavíme. Do pánve přilijeme bílé víno, zakysanou smetanu, posypeme petrželkou a promícháme.
- 3Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.