Houbové řízky
30 min.
Ingredience
- 8kusůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
67 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Větší klobouky očištěných hřibů nakrájíme na plátky, malé necháme celé. Zalijeme je trochou mléka a necháme asi 15 minut stát.
- 2Potom houby obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se špetkou soli a ve strouhance.
- 3Řízky smažíme na pánvi na oleji nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.