Houbové rizoto na bílém víně
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 350gramůRýže Arborio
- 100mililitrůVíno bílé
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.
- 2Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.