Houbové sněhové koblížky
23 min.
Ingredience
- 300gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 2špetkySůl mořská
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
647 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je.
- 2V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout.
- 3V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme.
- 4V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.