Houbový guláš se zakysanou smetanou
40 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 10gramůBujón natur hovězí
- 2decilitrySmetana zakysaná 15%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Omyté rajče s paprikou, kterou zbavíme semínek, pokrájíme na malé kousky.
- 2Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme dozlatova, přidáme pokrájené houby a dusíme je do doby, až se vyvaří všechna voda. Pak přimícháme rajče s paprikou, sladkou mletou papriku, kmín, pepř, sůl, promícháme a dusíme přibližně 2-3 minuty.
- 3Znovu promícháme a zalijeme vodou. Když se guláš začne vařit, přidáme kostku hovězího bujonu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10-15 minut.
- 4Kysanou smetanu smícháme důkladně s hladkou moukou a zamícháme ji do guláše. Povaříme ještě 2-3 minuty, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.