Houbový nákyp

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na drobno, houby na kousky, česnek utřeme se solí, housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka.
  • 3
    Cibuli zpěníme na másle, vmícháme houby a dusíme do poloměkka. Směs necháme zchladnout.
  • 4
    Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané žloutky, utřený česnek a v mléce namočené housky. Dobře promícháme a na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 5
    Hmotu narovnáme do pekáče a zvolna pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.