Houbový nákyp
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4stroužkyČesnek
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 4kusyŽemle tuková
- Na pekáč
- 30gramůSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Cibuli nakrájíme na drobno, houby na kousky, česnek utřeme se solí, housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka.
- 3Cibuli zpěníme na másle, vmícháme houby a dusíme do poloměkka. Směs necháme zchladnout.
- 4Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané žloutky, utřený česnek a v mléce namočené housky. Dobře promícháme a na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 5Hmotu narovnáme do pekáče a zvolna pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.