Houbový nákyp se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2hrstiHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej stolní
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 800gramůZeleninová směs jarní - mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na oleji. Zeleninu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kousky.
- 2Do vymaštěné nákypové formy urovnáme vrstvy zeleniny, hub a nastrouhaného sýru. Krátce prohřejeme v troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou (nebo jogurtem) a pečeme, až vejce ztuhnou.
- 3Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.