Houbový salát s chřestem
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyChřest bílý
- 1lžíceSůl
- 2lžíceOcet vinný
- 150gramůSmrže čerstvé
- 5kusůKerblík
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr krystal
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme jej a nakrájíme na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 3/4l vody. Osolíme, přidáme špetku cukru a nakrájený chřest. Necháme vařit asi 12 minut.
- 2Z hrnce odlijeme trochu vody a smícháme ji s octem, špetkou bílého pepře, špetkou soli a trochou cukru. Marinádou zalijeme chřest a dáme do lednice na 45 minut marinovat.
- 3Smrže očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Potom je ohřejeme na cca 3 lžících vody, která zbyla. Přidáme špetku soli a pepře.
- 4Chřest rozmístíme do talířů a přelijeme jej marinádou. Přidáme ještě vrstvu smržů a ozdobíme několika lístky kerblíku. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.