Houbový salát s chřestem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme jej a nakrájíme na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 3/4l vody. Osolíme, přidáme špetku cukru a nakrájený chřest. Necháme vařit asi 12 minut.
  • 2
    Z hrnce odlijeme trochu vody a smícháme ji s octem, špetkou bílého pepře, špetkou soli a trochou cukru. Marinádou zalijeme chřest a dáme do lednice na 45 minut marinovat.
  • 3
    Smrže očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Potom je ohřejeme na cca 3 lžících vody, která zbyla. Přidáme špetku soli a pepře.
  • 4
    Chřest rozmístíme do talířů a přelijeme jej marinádou. Přidáme ještě vrstvu smržů a ozdobíme několika lístky kerblíku. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.