Houbový salát s jahodami
15 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 2lžičkyOcet vinný
- 2lžičkyOcet malinový
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůKopr čerstvý
- 100gramůCizrna konzervovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme pod studenou vodou, nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. Ochutíme solí, pepřem.
- 2Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata a jahody pokrájíme na osminky.
- 3Do misky dáme vinný ocet, malinový ocet, sůl, pepř a olivový olej. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.
- 4Do salátových misek rozdělíme hlívu ústřičnou, naaranžujeme rajčata, jahody, cibuli. Každou porci posypeme nasekaným koprem. Nakonec přidáme okapanou cizrnu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.