Houby šítaké opékané s cibulí

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby nejprve otřeme vlhkou papírovou utěrkou a spodní konce dříků odkrojíme. Lahůdkovou cibuli omyjeme, necháme okapat, očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a houby na něm zprudka orestujeme až změknou. Přidáme cibuli a mírně ji opečeme. Posypeme sezamovými semeny a zlehka je opražíme.
  • 3
    Nakonec vmícháme ústřicovou omáčku, přilijeme rýžové víno a zahříváme, dokud se tekutina neodpaří. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.