Houby šítaké opékané s cibulí
25 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 1kusCibulka jarní
- 4lžíceOlej sezamový
- 600gramůShiitake houby
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Houby nejprve otřeme vlhkou papírovou utěrkou a spodní konce dříků odkrojíme. Lahůdkovou cibuli omyjeme, necháme okapat, očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Ve woku rozpálíme olej a houby na něm zprudka orestujeme až změknou. Přidáme cibuli a mírně ji opečeme. Posypeme sezamovými semeny a zlehka je opražíme.
- 3Nakonec vmícháme ústřicovou omáčku, přilijeme rýžové víno a zahříváme, dokud se tekutina neodpaří. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.