Houby smažené v pivním těstíčku
35 min.
Ingredience
- pivní těstíčko
- 250gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůHouby čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné hlavičky čerstvých hub krátce spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
- 2Houby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Potom hlavičky namočíme v pivním těstíčku a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.
- 3Příprava těstíčka: Polohrubou mouku smícháme s vejci, přilijeme pivo a těstíčko dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.