Housková křenová omáčka
20 min.
Ingredience
- 1kusKřen
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Mícháme, až se žemle rozmočí a vznikne hustá omáčka.
- 2Přidáme nastrouhaný křen, osolíme, okyselíme octem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Necháme asi 10 minut stát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.