Houskové knedlíky s petrželkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
184 g
Vláknina
8 g
Cukr
601 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím. Takto necháme zhruba 15 minut v teplé místnosti.
  • 2
    Mezitím nakrájíme petrželku na jemno a rohlíky na malé kousky, ty na pánvi s trochou másla opražíme dokřupava.
  • 3
    V míse smícháme mouku, sůl, petrželku, vejce a připravený kvásek.
  • 4
    Když se veškeré suroviny spojí přisypeme připravené kousky rohlíků, jestliže je těsto příliš sypké pomůžeme si přilitím po troškách mléka, které má pokojovou teplotu.
  • 5
    Vypracované těsto necháme přibližně 40 minut kynout.
  • 6
    Po uplynulé době vytvarujeme z těsta knedlíky, které ještě necháme zhruba 10 minut kynout.
  • 7
    Mezitím ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu.
  • 8
    Do vroucí vody vložíme knedlíky a necháme 10 minut vařit, po deseti minutách se snažíme knedlíky pootočit. A ještě 10 minut vaříme.
  • 9
    Hotové knedlíky přendáme na talíř, necháme krátce vychladnout a za pomoci nití knedlíky nakrájíme na plátky o šíři zhruba 1,5cm.
  • 10
    Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lucus20
čt 14. 5. 2015
Ty jsouuuu
😋jen to vidím a mám chuť si dát🙂Už nikdy bych knedlík nekoupila!!!