Houskové knedlíky s petrželkou
55 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 6kusůRohlíky bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžícePetržel - nať
- 750gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
184 g
Vláknina
8 g
Cukr
601 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím. Takto necháme zhruba 15 minut v teplé místnosti.
- 2Mezitím nakrájíme petrželku na jemno a rohlíky na malé kousky, ty na pánvi s trochou másla opražíme dokřupava.
- 3V míse smícháme mouku, sůl, petrželku, vejce a připravený kvásek.
- 4Když se veškeré suroviny spojí přisypeme připravené kousky rohlíků, jestliže je těsto příliš sypké pomůžeme si přilitím po troškách mléka, které má pokojovou teplotu.
- 5Vypracované těsto necháme přibližně 40 minut kynout.
- 6Po uplynulé době vytvarujeme z těsta knedlíky, které ještě necháme zhruba 10 minut kynout.
- 7Mezitím ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu.
- 8Do vroucí vody vložíme knedlíky a necháme 10 minut vařit, po deseti minutách se snažíme knedlíky pootočit. A ještě 10 minut vaříme.
- 9Hotové knedlíky přendáme na talíř, necháme krátce vychladnout a za pomoci nití knedlíky nakrájíme na plátky o šíři zhruba 1,5cm.
- 10Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lucus20
čt 14. 5. 2015
Ty jsouuuu
😋jen to vidím a mám chuť si dát🙂Už nikdy bych knedlík nekoupila!!!