Houskové noky nebo knedlíčky
40 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 5špetekSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 50gramůŽemle tuková
- 30gramůSlanina vepřová
- 3špetkyPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
152 mg
Cukr
196 mg
Postup přípravy
- 1Do vyšlehaného másla zašleháme vejce a žloutek. Nebo můžeme máslo nahradit slaninou, kterou nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a zašleháme do ní vejce a žloutek.
- 2Přisypeme na malé kostičky nakrájenou žemli, nasekanou petrželku, sůl, muškátový květ, pepř a vše důkladně promícháme. Směs můžeme ztužit bílou strouhankou.
- 3Vykrajujeme lžičkou noky nebo můžeme rukou tvořit kulaté knedlíčky.
- 4Vaříme je v lehce osolené vodě či přímo v polévce. Pokud je vaříme pouze ve vodě, tak je po uvaření scedíme a propláchneme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.