Houskový nákyp s mandlemi
45 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 1špetkaOlej mandlový hořký
- 5kusůVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5kusůŽemle tuková
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2618 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
138 g
Sacharidy
267 g
Vláknina
6 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout.
- 2Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání.
- 3Hmota musí být kašovitá a hustá.
- 4Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu.
- 5Důkladně promícháme.
- 6Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch.
- 7Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut.
- 8Podáváme s malinovým kompotem či rosolem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.