Houskový nákyp s mandlemi

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2618 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
138 g
Sacharidy
267 g
Vláknina
6 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout.
  • 2
    Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání.
  • 3
    Hmota musí být kašovitá a hustá.
  • 4
    Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu.
  • 5
    Důkladně promícháme.
  • 6
    Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch.
  • 7
    Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut.
  • 8
    Podáváme s malinovým kompotem či rosolem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.