Houskový puding s vinnou pěnou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
921 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme a se žloutky třeme cca 15-20 minut. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nahrubo nakrájené mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.
  • 2
    Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinnou pěnou.
  • 3
    Pěnu připravíme tak, že ušleháme víno, vejce, cukr a mouku. Poté vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.