Houskový puding s vinnou pěnou
75 min.
Ingredience
- Na formu
- Pěna
- 2kusyVejce slepičí
- 10lžičekCukr moučkový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
921 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme a se žloutky třeme cca 15-20 minut. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nahrubo nakrájené mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.
- 2Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinnou pěnou.
- 3Pěnu připravíme tak, že ušleháme víno, vejce, cukr a mouku. Poté vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.