Housky z chlebovo-rýžového těsta
60 min.
Ingredience
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 50gramůPšeničné vločky
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSezam - semena
- 10gramůDýňová semínka
- 10gramůMák - semena
- 2lžíceOlej olivový
- 1,3litryVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "celozrnné těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 5Těsto pak rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vytvarujeme 3 stejně velké kuličky. Vždy 3 kuličky dáme těsně k sobě na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme směsí semínek a mákem.
- 6Troubu předehřejeme na 200 stupňů a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.