Housky z chlebovo-rýžového těsta

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "celozrnné těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 5
    Těsto pak rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vytvarujeme 3 stejně velké kuličky. Vždy 3 kuličky dáme těsně k sobě na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme směsí semínek a mákem.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.