Houstičky se semínky pro celiaky
40 min.
Ingredience
- Kvásek
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- Těsto
- 400gramůMouka bezlepková
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSezam - semena
- 1lžičkaSlunečnice - semena
- 2lžičkyKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
618 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.
- 2Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.