Houstičky se semínky pro celiaky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
618 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.