Hovězí budějovický guláš

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli. Pak do pánve nasypeme rozdrcený kmín, přidáme opepřené a osolené maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, vydusíme ji, zaprášíme moukou, přisypeme mletou papriku, krátce osmahneme a přilijeme vývar. Pak ještě přidáme rajčatový protlak a majoránku, vše důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dusit doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
  • 3
    V menší druhé pánvi osmahneme kostičky slaniny a na ní podusíme doměkka nakrájená rajčata a papriky. Zeleninovou směs přidáme k měkkému dušenému masu se šťávou a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Guláš podáváme s vařenými bramborami nebo houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.