Hovězí carpaccio
66 min.
Ingredience
- 120gramůHovězí svíčková
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceMajonéza
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 60gramůRukola
- 60gramůSalát Lollo Biondo
- 25gramůMandle plátky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
526 mg
Cukr
537 mg
Postup přípravy
- 1Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.
- 2Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.
- 3Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.
- 4V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.
- 5Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.
- 6Salát pokapejte citronovým dresinkem.
- 7Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.