Hovězí carpaccio

66 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
526 mg
Cukr
537 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.
  • 2
    Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.
  • 3
    Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.
  • 4
    V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.
  • 5
    Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.
  • 6
    Salát pokapejte citronovým dresinkem.
  • 7
    Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.