Hovězí carpaccio s mandlemi
17 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůSýr Parmezán
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40gramůRukola
- 30gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
226 mg
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na opravdu velmi tenké plátky. Maso použijeme buď ze svíčkové nebo ze zadní kýty mladých býčků, plátky úhledně vyskládáme na servírovací talíř, osolíme, pokapeme olejem a posypeme strouhaným Parmezánem. V pánvi na sucho opražíme plátky mandlí, ještě teplé nasypeme na maso.
- 2Nakonec pokrm opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku a podáváme s natrhanými listy rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.