Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůJátra hovězí
- 0,01litrOlej olivový
- 1špetkaKmín celý
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 2kusyJablka
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka.
- 2Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.
- 310 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto.
- 4Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova.
- 5Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.