Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka.
  • 2
    Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.
  • 3
    10 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto.
  • 4
    Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova.
  • 5
    Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.