Hovězí dušené maso s rajčaty

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
12217 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
1357 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, které posypeme solí, pepřem, naklepeme a obalíme v mouce. Následně maso po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Rajčata přelijeme horkou vodou, po půl minutě opláchneme pod tekoucí studenou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka a osmahneme na 80 ml rozehřátého oleje.
  • 2
    Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme půlku rajčat a polovinu připravené mrkve. Poté přikládáme plátky masa, které zakryjeme zbylou zeleninou. Nakonec zalijeme vývarem a vložíme do horké trouby. Zapékáme do změknutí masa.
  • 3
    Po upečení rozdělíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.