Hovězí dušené maso s rajčaty
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80decilitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na přípravu zeleniny
- 600gramůRajčata
- 1litrVoda pitná
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 5kusůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
12217 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
1357 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, které posypeme solí, pepřem, naklepeme a obalíme v mouce. Následně maso po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Rajčata přelijeme horkou vodou, po půl minutě opláchneme pod tekoucí studenou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka a osmahneme na 80 ml rozehřátého oleje.
- 2Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme půlku rajčat a polovinu připravené mrkve. Poté přikládáme plátky masa, které zakryjeme zbylou zeleninou. Nakonec zalijeme vývarem a vložíme do horké trouby. Zapékáme do změknutí masa.
- 3Po upečení rozdělíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.